Anasayfa » Güncel » “HUYSUZ HOCA” YA VEDA

“HUYSUZ HOCA” YA VEDA

“Huysuz Hoca”, Bodrum Cup Organizasyon Komitesi üyesi Prof. Dr. Galip İsen, Yalıkavak Sandıma Mezarlığında toprağa verildi. Dostları, öğrencileri, sevgilileri İsen’i mezarının başında anılarını  törene katılanlarla paylaşarak yolcu etti.

22 Mayıs’ta Balıkesir’de geçirdiği trafik kazasının ardından yoğun bakıma alınan ve 15 Eylül günü hayata veda eden Prof. Dr. Galip İsen, Konacık Mezarlıklar Müdürlüğü Morgu’ndan alınarak, konvoy halinde Yalıkavak Sandıma Mezarlığı’na getirildi. Çok sayıda dostunun, yakınlarının katılımıyla toprağa verilen Galip İsen, 30 yıldır sürdürülen Bodrum Cup Organizasyon Komitesi üyesi, Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi, felsefe, sanat tutkunu ve sıkı bir denizciydi.

Bodrum Cup’un kurucularından Era Yat Sahibi Erman Aras, arkadaşı denizci Tunç Kurtluoğlu, Rüştü Tezcan, İsen’in özellikle denizcilik alanında kendilerine yaptığı katkıları, ne denli huysuz olduğunu ama söylemlerinde hep haklı olduğunu anlatarak “yeri doldurulamayacak bir dost ve düşün insanıydı” dediler.

Türk televizyon tarihinin duayen isimlerinden Prof. Dr. Sedat Örsel, “1977 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde başladık. Veysel Batmaz’la ikisi asistandı. Ben ders vermeye başladım. Benim derslerime 1-2 defa girdi ama devamlı kadrolu bir asistanlık yapmadı. Ama kendini hep Sedat Aganın asistanıyım diye anlatırdı. Sonra yıllarca hep görüştük. Bilgi Üniversitesi’nde beraber olduk. Asistanlığı, doçentliği, profesörlüğü Bilgi Üniversitesinde. Büyük rüyası benim Bodrum’a yerleşmemdi.  Türkiye için büyük kayıp. Felsefesi olan bir bilim adamıydı. İyi düşünürdü, aykırıydı” dedi. Prof. Dr. Galip İsen’in öğrencileri de göz yaşları içinde, kendisinin hayatlarında ne denli önemli yer tuttuğunu ifade ettiler.

Kadın arkadaşlarının yanı sıra, “ben Galip’in sevgililerinden biriyim” diyerek, onun ne denli iyi bir dost olduğunu, son sevgilisi de huysuzluğunun son zamanlarda daha makul bir düzeye nasıl indiğini anlattı.

İsen’in kız kardeşi Lila İsen tüm dostlarına teşekkür ederek,  Galip’i konuşmak üzere içeceklerini alarak gelmek isteyenleri kendi evine daveti ile, tören sonlandı.

Paylaş