Anasayfa » Politika » “YA İSTİKLAL, YA ÖLÜM DEMİŞTİK. UNUTTUNUZ!

“YA İSTİKLAL, YA ÖLÜM DEMİŞTİK. UNUTTUNUZ!

15 Temmuz darbe girişimi akşamından bu yana, Bodrum Emniyet Müdürlüğü önünde nöbet tutan vatandaşlar, saat 21.00’den itibaren mehter takımı eşiliğinde Bodrum Belediye Meydanı’na yürüdü.

Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk de Bodrum Belediye Meydanı’nda ellerinde Türk Bayrakları ile vatandaşların arasında idiler.

Teşekkürler Halikarnas Balıkçısının Kenti, Teşekkürler Muğla

Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk “Bugün Demokrasi Savaşçıları Bodrum’da Meydanlarda tek yürek olup Reis’ine ve demokrasiye sahip çıktı. Bodrum’daki demokrasi nöbetine eşim ve kızımla katıldım. Bodrum bu gece demokrasiye aşık insanların coşkusuna, vatan ve millet aşkına şahitlik etti.Teşekkürler Halikarnas Balıkçısının Kenti, Teşekkürler Muğla” derken, Bodrum Ak Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp de “Emniyet Müdürlüğü önünden mehteran takımı eşliğinde belediye meydanına kadar milli irade yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. Yoğun katılımın yaşandığı yürüyüşe yaklaşık 5 Bin kişi katıldı….Demokrasi şenliğine büyük ilgi gösteren Halkımıza teşekkürlerimi sunuyorum..” şeklinde Bodrum’a teşekkür etti.

Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan ise “Bodrum demokrasisine sahip çıkıyor. Demokrasi nöbetleri devam ediyor. Başkomutanımız demokrasi nöbetlerinin devam etmesi talimatını verdi. Bütün Türkiye gibi Bodrum’da bu talimata uyuyor. İnsanlarımız devletine, büyüklerine sahip çıkıyor. Şehitlerimize, milli iradeye, demokrasiye sahip çıkıyor” ifadelerini kullandı.

‘OHAL’de demokrasi’ yürüyüşü, Ak Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demirlap’in çağrısı ve belediye hoparlöründen de gün içerisinde yapılan anonsları ile akşam saat 21.00’de, İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplanması ile başladı. İzmir Yıldırımlar Mehter Takımı eşliğinde yürüyen kalabalık ellerinde, Mustafa Kemal Atatürk’ün resmi ile Osmanlı arması baskılı, ‘Ya İstiklal, Ya ölüm demiştik. Unuttunuz’ yazılı pankartlar taşırken, yürüyüş boyunca tekbir getirerek, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Her şey vatan için’ diye sloganlar  attı. Kalabalık, Belediye Meydanı’na geldiğinde ise kırmızı ve beyaz renkte balonlar uçuruldu. Gümbet Barlar Sokağı’nda işletmecilerin aldıkları kararla, saatler gece yarısı gösterdiğinde ses sistemlerinden ‘Ölürüm Türkiyem’ ve ‘Bir başkadır benim memleketim’ şarkıları yükseldi.

 

 

Paylaş