Anasayfa » Çevre » GÜNDOĞAN ÇETİLİ DOLGU ALANI’NA İTİRAZA DEVAM!!!!

GÜNDOĞAN ÇETİLİ DOLGU ALANI’NA İTİRAZA DEVAM!!!!

Gündoğan Çetirge ( Çetilli) Burnu’nda Besa Firması’nın inşaat hafriyatı ile denizi doldurarak, 30 dönümlük dolgu alanı yaratması ile gelişen hukuki süreçte sona yaklaşılırken, 15 Eylül 2017 Cuma günü  Bodrum 6.Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada hakim Peynir Çiçeği ve Bodrum Denizciler Derneği’nin bilir kişi raporuna itirazlarını “müştekilerin katılma sıfatı olmadığından, taleplerinin reddine” kararı verdi.

Bodrum 6.Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan kamu davasına başından bu yana müşteki olarak katılan Peynir Çiçeği Derneği ve Bodrum Denizciler Derneği, 15 Eylül’de görülen duruşmaya, mahkemece atanan bilirkişilerce hazırlanan rapora itiraz beyanlarını verdiler. Bir önceki duruşmada Bodrum Deniz Ticaret Odası’nın talebi ile Muğla Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi tarafından yerinde tespitle deniz dibi yaşamına kıyıdaki yapılaşmanın olumsuz etkileri ile ilgili rapor istenmişti. Ardından da mahkemece atanan jeoloji ve inşaat mühendisinden oluşan  bilirkişi tespitlerde bulunarak  raporunu mahkemeye sundu. Sanık avukatı henüz bilirkişi raporunu incelemediğini beyan ederken, müştekiler de hazırladıkları bir sayfalık itiraz dilekçesini sundular. Müştekiler adına konuşan Peynir Çiçeği Derneği Başkanı Sema Höçek: Bilir kişi raporunun sonuç kısmında bir kısım dolgu çekilmiştir gibi ibarelerle,yapılan  iş hafife alınmıştır. Ayrıca üniversitenin raporunda yer alan ve ulusal ve uluslararası sözleşmelerde de korunması gereken ekolojik değerler olarak belirlenen deniz çayırlarına verilen zarardan da bahsedilmemiştir. Rapor gerçeği yansıtmamaktadır  . Biz bilirkişinin daha ehil kişilerden oluşmasını talep ediyor ve rapora itiraz ediyoruz”  dedi .

FİRMA BU KEZ BAKANLIKTAN İZİN ALACAK

Efe Bezci’nin sahibi olduğu Besa Firması’nın, Çetili Burnu’ndaki arazisinin hafriyatı tüm hızı ile devam etmiş, ancak henüz inşaatı başlamamıştı. Yapılan duruşmada sanık avukatı Erdal Şımarmaz “tapu senedimizi, imar durum belgelerimizi sunduk.Söz konusu alan için izin başvurusunda bulunmuştuk. Bir tek Bakanlığın onayı kalmıştır. Akabinde kiralama işlemi yapılacaktır.” diyerek, bilirkişi raporunu incelemek  üzere süre istedi.

GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ!!!

Duruşma Tutanağının  “Gereği Düşünüldü” bölümünde,  “sanık vekiline talep ettiği sürenin verilmesine” ve  müştekilerin bilir kişi raporuna itirazlarını “müştekilerin katılma sıfatı olmadığından, taleplerinin reddine”  karar verildi denilerek, duruşma 24/11/2017 tarihine ertelendi. Farklı bir gelişme olmazsa, kasımdaki duruşmanın “karar” duruşması olması bekleniyor.

BAKANLIĞA DA İTİRAZLARIMIZI İLETECEĞİZ

Duruşma sonunda gerek müşteki, gerekse konunun takipçisi olarak duruşmaya katılan vatandaşlar ve STK.lar, “Bizler de bakanlığa başvuracağız. Elinde hiçbir onaylı proje, inşaat ruhsatı olmadan hafriyata başlayan; hazineden kiralama yapmadan, dolgu izni olmadan kendi onaysız projesine uygun denizi  doldurarak kıyı şeridini değiştiren , deniz ekosistemine zarar veren  çevre düşmanı firmaya bu iznin verilmemesini isteyeceğiz.Yapanın yanına kar kaldığı sürece  bu kanunsuzluklar devam edecektir. Önce yaptığı dolguyu temizlesin sonra da alabiliyorsa yasalara uygun iznini alsın. Kaldı ki, mal müdürlüğünün, hazinenin de dolgunun kaldırılması için dava açtığını biliyoruz. Ancak, o dava hangi aşamada bilemiyoruz ama onu da öğreneceğiz. Sonuna kadar tüm yasal girişimlerde bulunmaya devam edeceğiz.” dediler.

Paylaş