Anasayfa » Çevre » İŞTE SAĞLIKLI YAŞAM: DEFNE, KAPARİ, NAR, ADA ÇAYI..OKSİJEN VE SU….

İŞTE SAĞLIKLI YAŞAM: DEFNE, KAPARİ, NAR, ADA ÇAYI..OKSİJEN VE SU….

Bodrumlu, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kimya Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Uslu, “Nasıl Sağlıklı Yaşanabilir?” başlıklı bir konuşma yaptı. 

Akademik olarak yaptığı çalışmalar, araştırmalarının sonuçlarını ve özellikle çağımızın hastalığı kanser ile ilgili bulgularını sosyal medyadaki binlerce takipçisine ulaştıran Uslu, özellikle defne bitkisinin faydaları ile ilgili çalışmalarıyla biliniyor. Bugün Bodrum Ticaret Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde Prof. Dr. İbrahim Uslu, nefes egzersizleri ve oksijen, insan vücudu için suyun önemi, Bodrum’da bol miktarda bulunan defne ağacı ve faydaları gibi çeşitli konularda katılımcıları bilgilendirdi.

Prof. Uslu, sabah yapılan oksijen egzersizlerini ve içilen üç dört bardak suyun vücudu temizlediğini anlattığı konuşmasında içilecek suyun sertliğinin en az 7,8 ph olması gerektiğini veya kaliteli karbonat  ile elde edilecek alkali su içilmesinin önemli olduğunu anlattı. Uslu ayrıca Dünyadaki defne ürünleri üretimin yüzde doksanının Türkiye de olmasına rağmen ülkemizde gereği gibi tüketilmediğini ifade ederek defne tohumu, defne çayı içmenin eklem romatizmasından, Alzheimer, reflü ve başka birçok rahatsızlığa şifa olduğunu örneklerle anlattı.

Defne nin faydalarını bilgin İbni Sina nın Kanunname adlı tıp kitabı da kaleme aldığını da anlatan Prof. Uslu ülkemizde defne ürünlerinin tüketilmesinin önemi kadar yeni fidanlarının dikilmesinin de çok önemli olduğunu ifade etti

Defne tohumu içindeki maddelerin birçok antibiyotikten çok fazla etkili olduğunu da söyleyen Prof. Dr. İbrahim Uslu, Bodrumlu olduğunu ve bunu söylemekten de gurur duyduğunu anlatarak şöyle dedi:

“Mal mülk bunların hepsi edinilebiliyor ama insanlar sağlığını kaybediyorlar. Bu kadar güzel bir ülkede genç yaşta insanlar hayatlarını kaybediyorlar. Benim amacım bu değerli hemşerilerime çok basit ipuçlarıyla nasıl sağlıklı yaşayacağımızı anlatmak. Sabah kalktıklarında nefes alma egzersizleri yapmalarını gerektiğini anlatacağız, bol bol su içmelerini tavsiye edeceğiz, bol su içmedikleri zaman başlarına neler gelebileceğinden bahsedeceğiz. Havadan ve sudan bahsettikten sonra da bizim çok sevdiğimiz defneyi anlatacağız. Bodrum’da Yalıkavak, Gümüşlük, Hekimköy ve birçok yerden çok fazla defnemiz var ama bu biz bu defnemizden Bodrumluların faydalanamadığını gördüm. Bodrum’da bu kadar çok defne varken Bodrumlular internetten defne sipariş ediyorlar. Bu da beni çok üzüyor. Defnenin faydalarını bu konferansta da anlatmayı hedef edinmiş durumdayım” dedi.

Bodrum’da defne dışında da çok değerli bitkilerin doğada yetiştiğinden bahseden Uslu şunları kaydetti:

“Bodrum’da defne kadar değerli kapari var. Buradaki yapılaşmadan sonra kapari bitkileri zarar görmüş ama Etrim ve Mumcular’ın dağlık kesimlerinde çok önemli miktarlarda kapari kaynakları var. Kapari dünyanın belki de en sağlıklı bitkilerinden. Bu konferansta birazcık da kapariye değineceğiz. Bodrum’un bütün dünyaya sattığı bir ürün var; adaçayı. Bir Roma sözü var; bahçenizde adaçayı varsa asla ölmezsiniz. Yani Romalılar edinmiş oldukları tecrübelerden sonra böyle bir söz söylemişler. Bunun ötesinde Bodrum’da hicaz narı var. O da çok faydalı bir meyve” dedi.

Prof. Dr. Uslu, kanserin kolaylıkla yenilebilir bir hastalık olduğunu ve patentini almak üzere çalışmalarını sürdürdüğü bir yöntemin kanser tedavisinde çığır açacağını ifade etti.

defne-jpg3defne-jpg2

 

 

 

Paylaş