Anasayfa » Çevre » “SUÇLARINI İTİRAF ETMİŞLERDİ”

“SUÇLARINI İTİRAF ETMİŞLERDİ”

Gündoğan Çetilli Burnu’nda hafriyat atıkları ile denizi 32 dönüm dolduran Besa Grup Firması’na, sivil toplum kuruluşlarının müşteki olarak açtıkları  davaya katılım talepleri ret edilirken, Hazine’nin zarar görme ihtimaline binaen “müşteki” olarak davaya katılımı kabul edildi.

Gündoğan Çetilli Burnun’da hafriyat atıkları ile denizi 32 dönüm dolduran Besa Grup Firması’nın sahibi  Efe Bezci, verdiği bir röportajda   “her yapımızın çevreye duyarlı olmasına azami dikkat ediyoruz” demesine rağmen, çevreye verdiği zarar bir kez daha mahkemenin şu cümleleri ile  tescil edildi.  Suçtan Zarar Görme İhtimaline Binaen CMK’nın 237 Maddesi Gereğince Müşteki Hazinenin Kamu Davasına Katılan Sıfatıyla Kabulüne” kararı verildi.

SUÇLARINI İTİRAF ETMİŞLERDİ

Bir önceki duruşmada davalının avukatı savunmasında “İddianamede  belirtilen dolgu miktarı hatalıdır. Belediye tarafından düzeltilmiş halini dosyaya sunacağız. Söz konusu parseller müvekkilimin özel mülkü olup, işgal edildiği iddia edilen devletin tasarrufu altındadır. Burada mağdurların davaya katılma hakkı bulunmamaktadır. Zira doğrudan doğruya zarar gören konumda değillerdir. Davanın tek mağduru hazinedir. Söz konusu alanlarla ilgili idari izin aşamasında devam etmektedir. ” demişti.

Denizin tahribatı ve dolgunun tahliyesi konusunda Valilik, Kaymakamlık, Milli Emlak ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nün kararlarının da bulunduğu dolgu alanı ve mahkeme kararı ile ilgili, müşteki olarak dava açanlardan  Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz şunları söyledi ”  Bizim davaya katılım taleplerimiz  mahkeme kararı ile ret edilmiştir. Sadece Hazine kabul edilmiştir. Denizciler olarak, firmanın kendi arazisindeki çalışmaları bize ilgilendirmemektedir. Bizi ilgilendiren, denizin kirliliği, balıkçıların, kamunun zararı, su altı canlılarının korunması, kıyı şeridinin bozulmadır. Bunları kim savunacak. Haklı olduğumuzun çok açık olduğu bir durumda, sadece Hazinenin dahil edilmesi yeterli bir sonuç değildir” dedi.

 

17 Ocak 2017’de görülen davada alınan karar özetle şöyle:

  • Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ve Bodrum Deniz Ticaret Odası’na ayrı ayrı müzekkere çıkarılarak, her iki kurumun ortak çalışması olan “kıyıda yapılaşmanın” deniz dibi yaşamına etkileri konulu raporun istenmesine ve suçun unsurlarının tesbiti için mahallinde 24 Şubat’ta jeoloji ve harita mühendilerinden oluşan bilirkişinin keşif yapması
  • Suçtan Zarar Görme İhtimaline Binaen Cmk’nın 237 Maddesi Gereğince Müşteki Hazinenin kamu Davasına Katılan Sıfatıyla Kabulüne
  • Kıyı Kanuna Muhalefet Suçundan Zarar Görenin Hazine Olduğu Dikkate Alınarak Müştekiler Turgay Yener Haluk Ortaç  Sema Höçek Ve  Müvekkilleri Avukat Aydoğan Eren’in Davaya Katılma Taleplerinin Reddine . Duruşmanın 07.04.2017 Saat 14.00 ertelenmesine karar verilmiştir.

Paylaş