Anasayfa » Kültür - Sanat » YAŞAM ALANLARIMIZA NEDEN SAHİP ÇIKMALIYIZ? “18-20 KASIM FİLMLERLE HERODOT’TA”

YAŞAM ALANLARIMIZA NEDEN SAHİP ÇIKMALIYIZ? “18-20 KASIM FİLMLERLE HERODOT’TA”

Türkiye’nin 20 il ve ilçesinde eş zamanlı olarak düzenlenen “Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali” Bodrum’da başlıyor. Festival, 18-20 Kasım tarihleri arasında Herodot Kültür Merkezi’nde “Kullan Ye Kaşıkların Hikayesi” filminin gösterimiyle başlayacak.

2008 yılından bu yana, sürdürülebilirlik kavramının daha iyi anlaşılması, birbiriyle etkileşim içinde olan sistemik sorunların daha iyi algılanması ve ilham veren çözümlerin paylaşılması amacıyla Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi’nin gerçekleştirdiği festival, Bodrum’da 3’üncü kez gerçekleştirilecek.

Bodrum’da Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle; Tema Vakfı Gönüllüleri, Çatal Ada Sanat Çevre ve Turizm Derneği, Bodrum Tohum Derneği ve Bodrum Kent Konseyi işbirliği düzenlenen festival öncesi basın toplantısı düzenlendi.

Bodrum Kent Konseyi binasında gerçekleştirilen basın açıklamasında gazetecilere festival hakkında bilgiler aktaran Bodrum Tohum Derneği Halkla İlişkiler sorumlusu Gönül Demirel şunları söyledi:

“Dünya iyiye mi gidiyor kötüye mi? Bu sorunun cevabını bilemesek de iyilikleri çoğaltmaya ve iyi hikayeleri duymaya her zamankinden çok ihtiyacımız olduğu bir dönemde yaşadığımızı biliyoruz. Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi’nin gönüllü çabalarıyla gerçekleşen “Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali”, dokuzuncu yılında da, onlarca yönetmenin belgesel formatındaki filmleriyle bu hikayeleri görünür kılmayı amaçlıyor. Filmler dünyayı değiştirir mi bilinmez ama onları izleyenler değiştirebilir. Sürdürülebilir bir yaşam ancak hep birlikte mümkün! İçinde yaşadığımız gezegene şekil vermeye gücü yeten bir tür olarak yaşamın serpildiği bir dünya yaratmak bizim elimizde. Belki de tek ihtiyacımız bunun mümkün olduğunun topyekun bilincine ulaşmak. İşte bu bilincin yaygınlaşmasına ve ihtiyacımız olan yeni hikayenin yaratılmasına katkı vermek üzere, farklı ülkelerden özenle seçilmiş belgesel filmler yüzlerce gönüllünün desteği ile 9. yılında 20 şehirde izleyicisiyle buluşuyor.”

Bodrum Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi Koordinatörü Rezzan Şebin ise, Bodrum Kent Konseyi’nin festivali yürekten desteklediğini anlatarak şunları kaydetti:

“Özellikle Çatalada ve Tohum Derneği’ne teşekkür ediyorum. Onlar bize ulaştı. Birlikte birşeyler yapabilmenin bilincine varan arkadaşlarımızın Kent Konseyi’ne göstermiş oldukları önemden dolayı gerçekten teşekkür ediyoruz. Aslında bu bir öz eleştiridir. Kültür Sanat Meclisi olarak bizim kendilerine ulaşmamız gerekirken onlar bize ulaştı. Ama bu gönüllülük işi olması nedeniyle sen ben olmamalı. Bu anlamda da kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bodrum Belediyesi ve Bodrum Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisinin destekleriyle umarız her yıl sürdürülebilir bir etkinlik olur” dedi.

yasam-film-festivali-2-1

Tema Vakfı Bodrum Gönüllü Sorumlusu Haluk Ortaç ise festivalin hem Bodrum, hem de Türkiye için önemli olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Bu festival hem Bodrum için çok önemli hem de Türkiye için çok önemli. Türkiye genelinde içine girdiğimiz dönem belli. Marakeş’te iklim zirvesinin toplandığı günlerde yapılıyor bu festival. Dolayısıyla kollektif bir etkinlik olmasından dolayı festivalin ilk filmi işbirliği içerikli. İşbirliği çok önemli. Bu işbirliğini biz bu festival için şu ana kadar başardığımızı zannediyorum. Umarım katılanlar da bize bu çalışmanın ne kadar iyi bir çalışma olduğunu ifade edecek katılımı gösterirler. Biz yaşadığımız sorunların üstesinden gelmeye çalışan insanlarız ve yaşadığımız sorunları bu filmde anlatacağız. Biz bu festivalde fiilen bu sorunları yaşamış gönüllü arkadaşlarımızı konuşmacı olarak seçtik.”

Bodrum Tohum Derneği Başkanı Zafer Semerci de festivalin önemine şöyle vurgu yaptı:

“7 Kasım günü Kent Konseyinin SİT alanları için gerçekleştirdiği toplantının bir başka boyutu da bu film festivali. Karbon emisyon alanlarının neden yok edilmemesi gerektiğini, neden iklim değişikliğinin önüne geçmek için bu alanların yaşatılması gerektiğini, 7 kasımda konuşmalarla anlatıldı. Bu festivalde de filmlerle anlatılacak.”

Semerci konuşmasını “Tohum Derneği olarak bu tür gönüllülük ilkesine dayalı, hayata, doğaya yönelik yapıcı etkinliklerin bundan sonra tam göbeğinde olacağız” diyerek noktaladı.

Gösterimi yapılacak her filmin sonunda filmle ilgili sohbetlerinde olacağı “Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali”nde çeşitli tanıtım stantlarının açılacağı ve müzik dinletilerinin yapılacağı bildirildi.

syff-15032687_10154680842197552_9139827352796475099_n15055643_10154680843842552_8719565218482864737_n

Paylaş