Anasayfa » Çevre » BODRUM BELEDİYESİ’NDEN TOTEM VE TABELA KİRLİLİĞİNE KAMPANYA

BODRUM BELEDİYESİ’NDEN TOTEM VE TABELA KİRLİLİĞİNE KAMPANYA

Bodrum’daki Totem ve  Tabela kirliliğine dikkat çekmek ve çözüm üretmek amacı ile,  Halikarnas Radyo’da gerçekleşen canlı yayın programı, canlı canlı bir kampanyaya dönüştü. 

Bodrum’daki Totem Tabela kirliliğine dikkat çekmek, Bodrum’u bu çirkin görüntülerden kurtarmak amacıyla Halikarnas Radyo’da 11 Şubat 2020 Salı günü 14:00 – 15:10 saatleri arasında bir canlı yayın programı gerçekleşti. Bodrum Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz’ın yönettiği programa, Bodrum Belediyesi ve BODTO Meclis Üyesi Atilla Serttaş ve İş İnsanı Gürol İnan  konuk olarak katıldı. Programa canlı telefon bağlantısı ile katılan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez,  Mimarlar Odası Başkanı Gamze Türk, Bodrum’da tabela ve totem kirliliği ile ilgili görüşlerini paylaşıp, karşı karşıya olunan bu sorunun çözümüne yönelik atılacak adımlarda fikir birliğinde vardılar.

Bodrum Temizlik Hareket’inin konu ile ilgili yaptığı  açıklama ise şöyle:

“Çözüme yönelik oluşturulması düşünülen Bodrum Temizlik Hareketi sivil insiyatifinin, Bodrum Kent Konseyi bünyesinde ‘Kent Estetiği Çalışma Grubu’ olarak çalışmalarına devam etmesine karar verilmiştir. Bu sivil insiyatifin öncüleri ve oda başkanlarımız önümüzdeki günlerde Muğla’ya giderek Vali, Büyükşehir Belediyesi Başkanı, Karayolları ve Anıtlar Kurulu yetkilileri ile görüşmeler yaparak taleplerini ileteceklerdir.

Radyo canlı yayın programı sırasında bir de kampanya şekillenmiştir. Programın canlı yayın konuğu Atilla Serttaş’ın önerisiyle, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet ARAS totemini kendisi söken işletmelerin totemlerinin yerine birer zeytin ağacı dikme sözü vermiştir. Radyo Halikarnas da totemini söken işletmelere birer ay ücretsiz radyo reklamı yapma hakkı tanıyacaktır.

Bodrum’da birbiriyle yarışan, çevre kirliliği yaratan, Bodrum’un böğrüne birer hançer gibi saplanan totem, tabela, LED ekran, kayan yazılı tabelalar istemiyoruz. Bina üzerlerine konumlanan tabelaların medeni ölçülere çekilmesini, tabela konusunda standartların gerekirse yeniden belirlenmesini ve mevzuatların uygulanmasını istiyoruz. Bodrum bir turizm kenti ve görsel çirkinlik yaratan totemleriyle, LED ekranları, tabelalarıyla değil; çevre düzenlemeleriyle, mimari eserleriyle, tarihi eserlerinin ön plana çıkmasıyla anılmalı. Dünyanın medeni hiçbir yerinde böyle gelişigüzel çirkinliklere izin verilmez. Herkesi Bodrum’a, doğaya, yasa ve yönetmeliklere saygılı olmaya davet ediyoruz.”

Saygılarımızla,

#TotemDeğilAğaçDikelim
#DenizeMaviYakışırMaviyeDeYeşil
#TotemİsrafındanVazgeçelim
#BodrumTabelaTotemÇöplüğüOlmasın
#KimseninMarkasıBodrumMarkasındanDahaDeğerliDeğildir

Paylaş