Anasayfa » Çevre » AK PARTİ İLE DOĞAL SİT ALANLARI VE BODRUM ANKARA’DA KONUŞULDU

AK PARTİ İLE DOĞAL SİT ALANLARI VE BODRUM ANKARA’DA KONUŞULDU

Bodrum Kent Konseyi, Bodrum’un gündemindeki Doğal Sit Alanları değişikliği tasarısı ile ilgili Ak Parti Muğla milletvekili Nihat Öztürk’ü TBMM’deki çalışma odasında  ziyaret etti.

Bodrum Kent Konseyi Başkanı Mustafa Demiröz, yönetim kurulu üyesi Rezzan Şebin, Kültür Sanat Meclisi yürütme kurulu üyesi ve Kent Mirası Çalışma Grubu sorumlusu  arkeolog Ayşe Temiz’in, Salı Günü Ankara’da yaptıkları ziyaretlerden biri de, Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk idi. Öztürk’ün TBMM’deki çalışma odasında, kent konseyinden önce Muğla’daki ilçelerin  Ziraat Odaları Başkanları vardı.

“DOĞAL SİT ALANLARI İYİ İNCELENMELİ”

Bodrum Kent Konseyi Başkanı ve Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz tartışmalı doğal sit alanları ile ilgili şunları söyledi “Muğla Belediyesi’nin meclis kararını ve raporlarını konsey olarak, ilgili bazı bileşenlerimiz ile tekrar inceledik. Aslında, daha önce kültür ve turizm bakanlığının hazırlamış olduğu doğal sit alanları yönetmeliğine göre, bugün çevre şehircilik bakanlığı tarafından önerilen yönetmelik daha korumacı. Geçmişte 1.derece sit alanlarına günü birlik faailiyetler yapılabilir denilirken, bugün  kesin korunma alanı olarak öneriliyor, Günübirlik faaliyetler için 2. Dereceler öneriliyor. Bu anlamda daha korumacı. Ancak, özellikle bazı alanlar var ki, onlar da günü birliğe açılmamalı “kesin koruma”ya alınmalı. Karaada, Kilisebükü, Küdür, Tuzla Sulak Alanı gibi..Bu anlamda, Muğla Belediyesi’nden de biraz farklı bir rapor ve çalışma yaparak, sizlere sunmak ve birlikte çalışarak, Bodrum’a daha fazla nasıl sahip çıkabilir, doğal güzelliklerini daha nasıl koruyabiliriz demek amacıyla buradayız. Çalışmalarımızı incelerseniz, tekrar üzerinde konuşuruz” dedi.

“KÜDÜR’DE ARITMA TESİSİ DENİZE AKIYOR”

Görüşme esnasında Öztürk’ün yanında bulunan Muğla Ak Parti Disiplin Kurulu Başkanı ve mimar Kadri Amrağ ise “Evet, haklısınız. Hep beraber doğayı nasıl koruruz diye çalışalım. Ancak, söylemeden edemeyeceğim, Küdür’de denize boşalan belediyenin arıtma tesisinden hiç bahsetmiyoruz. Asıl denizi katleden bu pisliklerdir. Arada bir göstermelik vidanjörler geliyor, sonrası denize veriliyor atıklar. Bunu gören, çözecek olan yok mudur? Neden bunları hiç kimse dile getirmiyor, yazmıyor” dedi.

Nihat Öztürk de, doğal sit alanları konusunda Muğla Belediyesinde komisyonda parti üyelerinin de birlikte çalıştıklarını ve Muğla’ya uygun bir projede aynı fikirde olduklarını ifade ederek, üzerinde tekrar çalışacaklarını söyledi.

TOKİ ELBETTE YAPILACAK

Öztürk “ben galiba tam kendimizi ifade edemiyorum. Biz Toki yapacağız elbet. Ama ne Bodrum’un göbeğine, ne 3-5 katlı yani Bodrum mimarisine aykırı olmadan, ne de binlerce konut değil. Bilemedin 200 konut. Neden kıyamet koparılıyor, anlamadım. 7bin ağacı kesimi için susuyorsunuz ama. Ben şov yapmakla suçlanıyorum. Bakın, katı atık alanından leleg yolu çıktı”Konsey üyelerinden Rezzan Şebin’in “peki, en başında niye alternatif yer önermediniz” sorusu üzerine ise “bize yer önerir misin diye soran olmadı ki. Kaldı ki, biz daha önce tam ayrıştırmalı, bütüncül bir projeye imza atmıştık. Ama bildiğiniz gibi, hibe paraları da kaçırdılar, Batman’a gitti paralar ve şimdi yapılan vahşi çöpün toprakla örtülmesi. Çünkü para bu kadar deniliyor”

BAŞKAN KOCADON DESTEK VERİYOR

İki saat süren görüşme sohbet havası içinde geçerken, Nihat Öztürk Gümüşlük Myndos Tarihi Kenti’ndeki çalışmaların tamamlanarak turizme açılması isteğini kabul ederek, anında telefonlarla gerekli girişimlerde bulundu. Konsey üyesi Rezzan Şebin, Başkan Mehmet Kocadon’un da belediyenin ilgili kaleminden bu kazı için bütçe ayırarak destek vereceğini de hatırlatması üzerine Öztürk “biz de elimizden gelen desteği vereceğiz. Diyalog yolları kapanmamalı. Bodrum için en çok çaba gösteren vekilim. Neler istendiğini bilmeliyim, neler yapabileceğimizi konuşmalıyız. Herşeye “hayır” demek, eylem yapmak yerine, önce konuşabilmeliyiz.” Dedi. Konsey ziyaretçilerinden Ayşe Temiz de, Kale’deki düzenlemelerle ilgili bilgi vererek, “dünya mirası listesine” aday olmuş bir müzenin, bozulmadan korunması ve şapelin cami olarak ibadet açılacağı söylentileri ile, orjinalliğinin bozulmasının doğru olmayacağını ifade etmesi üzerine Öztürk “bu çalışmalara hakkında bitmiş bir şey yok. İlgili birimler sizinde bildiğiniz gibi, çalışmalarını sürdürüyor. “ dedi.

 

EMİN VAROL ““Herşey Bodrum için”

Uzun yıllardır parlemento muhabirliği yapan, deneyimli gazeteci ve Arenabodrumhaber’in Ankara Temsilciliğini yapan, Bodrum’da da yaz ayları ikamet eden Emin Varol’un da katıldığı toplantıyı , sayın Varol şu sözlerle ifade ediyor:

“Çünkü, “Herşey Bodrum için”yapılıyordu.

Yanlış anlaşılmaların ortadan kalkabileceğine, farklı görüşlerden de olunsa da insanların, ruhunu Bodrum’dan alan uzlaşı kültüründen,Türkiye’nin kazanacağına bu görüşmede bir kez daha tanık oldum. İnsanlar iyilik ve güzellikte buluşabilmeli, siyaseti ve oy kaygısını bir tarafa bırakarak bu ülke için önyargısz olarak  çalışabilmelidir.”

 

 

Paylaş