Anasayfa » Güncel » KENT KONSEYİ’NDE KALE DE GÜNDEME GELDİ

KENT KONSEYİ’NDE KALE DE GÜNDEME GELDİ

Bodrum Kent Konseyi 2. olağan genel kurulunda, yönergedeki değişiklikler tartışılarak yeni düzenlemelerle onaylandı.

26.10.2017 tarihinde asgari çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen Bodrum Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu, bugün  Nurol Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. 27 dernek temsilcisinin katıldığı genel kurul gündemine, katılımcılardan üç de önerge geldi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından divan oluşturuldu. Divan Başkanlığını konsey başkanı Mustafa Demiröz yaptı.

Gündemin dördüncü maddesi olan Yönerge değişikliği üzerindeki öneri ve eleştiriler yaklaşık iki saat tartışılarak, oy birliği ile kabul edildi. Gündemin beşinci maddesi olan “kadın meclisi yönergesi değişikliği” ise, mevcut kadın meclisi yürütme kurulunun istifa edeceklerini beyanından sonra, verilen önerge ile bir sonraki genel kurulda yeni kurulacak kadın meclisi tarafından hazırlanacak yönergenin onaylanması şeklinde kabul edilerek, gündemden çekildi.

BAŞKAN “PES ETMEYECEĞİZ”

“Bugün burada biraz serzenişte bulunmadan geçemeyeceğim. Tahmin ediyorum burada bulunan bütün arkadaşlarım da benim bu serzenişime katılacaklardır. Kent Konseyi gibi sivil toplum örgütlerinin çatısını oluşturan bir oluşumun genel kurulunu yaparken dahi asgari sayıyı yakalayamaması ve yakalamakta zorlanması, sivil toplum örgütlerinin toplum tarafından algısını net olarak ifade ediyor. Bu şekilde çalışacak, bu şekilde güçlük ve zorluklar içinde olan bir yapının çok başarılı işler yapabilmesi pek mümkün olmaz. Sivil toplumun esas gücünü oluşturan kesimler toplumun kendisidir. Toplum kendi sorunlarına, kendi dertlerine sahip çıkmadığı müddetçe, bunlara sahip çıkacak insanlar da yalnız kaldığı müddetçe bu sorunların çözülmesi oldukça zor olur. Hepimiz bir sivil toplum örgütünün bir temsilcisi olarak kendi sivil toplum örgütlerimizde yaşıyoruz. Ama şu da bir gerçek ki; hiçbirimiz de bütün bu zorluklara rağmen biz de pes etmeyeceğiz. Umarın bundan sonraki toplantılarımızda çok daha fazla katılımlarla çok daha iyi genel kurullar ve iyi işler yapabiliriz.”

KALE BİR KEZ DAHA GÜNDEMDEYDİ

Divana verilen önergelerden biri de özetle, “GSTC – Global Sustainable Tourism Council “diye anılan kuruma, turizmle ilgili Bodrum’un tüm değerlerinin artı ve eksilerinin listelenerek,  üye olmak önerisi idi.  Bunun için de Bodrum Belediyesi ile birlikte çalışacak konsey bünyesinde bir çalışma grubu kurulmasına karar verildi. Bu kurum aracılığı ile de tanıtım – pazarlamaların daha mümkün olacağı genel kurul üyelerine önerge sahibi Rehberler Derneği temsilcisi Nihat Gençosman tarafından anlatıldı.

Bodrum Kalesi’nin  açık kalmasını savunan Kale Platformu üyelerinin, imza kampanyalarını çatı örgütü olarak Bodrum Kent Konseyi’nin yapması gerektiği konusundaki taleplerini dile getiren ve önerge verenlerden  Emlakçılar Derneği Temsilcisi Mustafa Duru’nun açıklamasının ardından, Kent Konseyi Başkanı Mustafa Demiröz kısa bir konuşma yaptı. Demiröz, kısaca yaklaşık üç aydır Konsey’in bu konudaki çalışmalarını özetledi. Demiröz, resterasyon aşamasında Kale’nin açık kalmasının şu aşamada mümkün olmadığını Bakanlık yetkilileri ile yaptığı görüşmelerde ifade edildiğini, ancak Mayıs ayında açılabilmesi ve yazın açık kalabilmesi konusunda girişimlerin sürdüğünü izah ederek, “biz konsey olarak masalar kurarak bu konuda bilgilendirme yapamayız. Ancak, konunun takipçisiyiz , görüşmelerimiz sürüyor ve sürecek” dedi. Ardından yapılan oylamada, oybirliği ile önerge red edildi.

Paylaş