Anasayfa » Güncel » BAĞIMSIZ ÜYELER, BELEDİYE MECLİS TOPLANTISINI TERK ETTİ

BAĞIMSIZ ÜYELER, BELEDİYE MECLİS TOPLANTISINI TERK ETTİ

Bodrum Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısına bağımsız meclis üyelerinin protestosu damga vurdu. Meclis toplantısına gündem dışı üç önerge ile gelen bağımsız üyeler, önergelerin reddedilmesi üzerine salonu terk etti.

Herodot Kültür Merkezi’ndeki toplantı, bağımsız meclis üyelerinin gündem dışı üç önergesinin okunmasıyla başladı. Bodrum’da yaşanan sel felaketi ile ilgili komisyon kurulması, Bodrum’un mimari kimliğine aykırı yapılaşma, reklam ve bina cephesi giydirme gibi konulara çözüm bulunması amacıyla Estetik İhtisas Komisyonu kurulması ve Cem Vakfı maaşlarının Belediye tarafından karşılanması ile ilgili üç ayrı önerge, CHP’li üyelerin ‘hayır’ oylarıyla reddedildi. Bunun üzerine bağımsız meclis üyelerinden 7’si toplantıyı terk ederek Meclisi protesto etti. Belediye Meclisi, 5 maddelik gündemi görüşmeye devam etti.

SORULARIMIZI SORAMADIK

Daha sonra Konacık’taki bir kafeteryada basınla bir araya gelen meclis üyeleri, konu ile ilgili bir açıklama yaptı.
Üyeler adına konuşan Avukat Şakir Açıkgöz, dört yıldan bu yana verdikleri her önergenin reddedildiğini belirterek “Biz öneri sunuyoruz. Gündeme bile alınmıyor. 4 yıldır 100’den fazla soru ve önerge sunduk. Bir tanesi kabul olmadı. Meclisi terk etmek istemezdik. Ancak bir iradenin yok sayılması, hangi demokrasi ile izah edilebilir, bunu da Bodrum kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” diye konuştu.
Şakir Açıkgöz, verdikleri bazı önergelerle ilgili dava yoluna başvurduklarını hatırlatarak şöyle konuştu;
“Mülkiyeti Bodrum Belediyesi’ne ait olan ve Vergi Dairesi’nin kullanımına sunulan yapı ile ilgili Meclis kararına ret oyu verdik ve konuyu yargıya taşıdık. Muğla İdare Mahkemesi bu meclis kararını iptal etti. Ancak yapılan itirazlar neticesinde konu şu an istinaf mahkemesinde. Halen derdest. Konu Meclis’te bir kez daha gündeme getirildi ancak bize söz hakkı verilmedi. Sorularımız vardı. Meclis gündeminde dahi okunmadı. Bunlardan biri Gıda A.Ş.’ye tahsis edilen 11 adet kafeterya ile ilgiliydi. Bu tahsislerin kanuna uygun olmadığı yönündeki karar Muğla İdare Mahkemesi’nden çıktı ancak halen yasaya aykırı şekilde işletilmeye devam ediyor. Bu konuyu gündeme getirmemize de izin verilmedi.
Herodot Kültür Merkezi’nin Pazar yeri olarak yapılmasına rağmen amacı dışında kültür merkezi olarak tahsis edilmesi konusunu yine hukuka taşıdık. İdare Mahkemesi bizim lehimizde karar verdi. Orada yasaya aykırı olarak toplanıyoruz. Bunun daha ne kadar devam edeceğini soracaktık ancak sorumuz yine okunmadı. Gıda A.Ş.’nin iflas istemesi durumunda burada çalışan personelin tazminatlarının nasıl ödeneceğini, Cemevi’nde din görevlisi maaşının Belediye tarafından ödenip edenmeyeceğini gündeme getirecektik. Bu konunun tartışılmasını Cem Vakfı’ndaki yönetici arkadaşlarımızın talebiyle istemiştik. Ancak bu önergemiz de reddedildi. “

Kaynak: Bodrumageldik

Paylaş