Anasayfa » Çevre » DOLGU ALANINI KİM BOŞALTACAK???? VERİLEN SÜRE BİTMEDİ Mİ?

DOLGU ALANINI KİM BOŞALTACAK???? VERİLEN SÜRE BİTMEDİ Mİ?

Gündoğan Çetirge ( Çetilli) Burnu’nda inşaat yapan şirketin hafriyatı ile denizi doldurduğunu, Başbakanlık Bilgi İşlem Başkanlığı’na (BİMER) yazılı olarak şikayet eden Gündoğan Peynir Çiçeği Derneği’ne, 10 Mayıs’ta  Muğla Valiliği ve Bodrum Kaymakamlığı’ndan gelen cevaplardan da anlaşılacağı gibi, şirket dolgu alanını tahliye etmek zorunda ve konunun takibinden de yasal olarak Bodrum ve Muğla Büyükşehir Belediyeleri sorumludur.

Gündoğan Çetirge Burnu’nda BESA MARİN ve YETİMOĞLU HAFRİYAT tarafından yapılan inşaat hafriyatının  denize dökülerek, dolgu alanı yaratıldığını, 8 Nisan’da Başbakanlık Bilgi İşlem Başkanlığı’na (BİMER) yazılı olarak şikayet eden Gündoğan Peynir  Çiçeği Derneği’ne Bodrum Kaymakamlığı Milli Emlak Müdürlüğü’nden  verilen ve 10 Mayıs’da ellerine geçen cevapta, 15 Nisan’da Kaymakamlık 1695 nolu yazı ile hafriyatın tahliyesinin sağlanmasını Bodrum Belediyesi’nden, 1964 sayılı yazı ile de şirketten dolgu alanının 15 gün içinde tahliyesini, aksi takdirde dava açılarak, yasal yollardan tahliyelerinin sağlanacağını  ifade etmiştir.

peynir çiçeği.jpg2.jpg3

SORUMLULUK VE TAKİP BODRUM BELEDİYESİ ve MUĞLA BÜYÜKŞEHİR’DE 

Gündoğan Peynir  Çiçeği Derneği’ne bir cevap da, Muğla Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden aynı tarihte geldi. Cevapta, 22 Nisan 2016’da Bodrum Belediyesi’nin yapı tatil zaptı tanzim ederek, durdurma işlemlerini yaptığını, şikayet konusu taşınmazların 6360 sayılı yasa gereği Bodrum Belediyesi’nin yetki ve sorumluluğunda kalması nedeni ile, yasal işlemlerin belediye tarafından sonuçlandırılması, ve 5216 Büyükşehir Yasası gereği Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından takibinin yapılarak sonucunun, Muğla Valili (Çevre Şehircilik Müdürlüğü) ve diilekçe sahibine bilgi verilmesi isteniyor.

peynir çiçeği.jpg2.jpg3.jpg4

DOLGU ALANININ TAHLİYE SÜRECİ 30 GÜNÜ GEÇTİ

32 DÖNÜM DENİZ DOLDURULDUĞU TESCİLLENDİ

Edinilen bilgilere göre, 08.03.2016 tarihli Bodrum Belediyesi Encümen Toplantısı’nda yapılan tesbitlerin ardından, alınan karar 22.03.2016’da ilgili mercilere gönderiliyor. Denize yapılan yaklaşık 32 dönümlük hafriyat için encümenin kararı:

Verilen karar :
Kabahatler Kanununun 4174 maddesi gereğince …..hafriyat yapan firmaya ve taşınmazın sahibi firmaya ayrı ayrı 11.228 TL idari para cezası verilmesine ,ayrıca inşaat atığının ilgilisi tarafından 30 gün içerisinde kaldırılmasına ve İl Çevre Koruma Müdürlüğü’ne konuyla ilgili bilgi verilmesine , gereği ve bilgi için karar örneğinin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne gönderilmesine, Encümenin 08.03.2016 tarihli oturumunda katılan üyelerin oy birliği ile karar verilmiştir.

 

Gündoğan Peynir Çiçeği Derneği’nin sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı duyuru ve yorum ise şöyle:

“Gündoğan Çetirge ( Çetilli) Burnun’ da son durum: 16 Mart’ ta Peynir Çiçeği Derneği, TEMA Bodrum Gönüllüleri ve Bodrum Denizciler Derneği Savcılığa suç duyurusunda bulundu. 8 Nisan ‘ da Peynir Çiçeği adına BİMER’e ( Başbakanlık Bilgi İşlem Başkanlığı) başvuruldu. BİMER kanalıyla gelen son cevabi yazılar Bodrum Milli Emlak Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden. Yazılar eklidir. Bu cevabi yazılardan; Şubat ayından beri denize hafriyat dökülüyor, çevre ve doğa katliamı yapılıyor, deniz dip yaşamı tahrip ediliyor.

” Yetkililer Göreve” deyip, tüm kurumlarla yaptığımız yazışmaların içeriğinin gerçek olduğu ortaya çıkıyor.” İmar yolu açabilir ve peyzaj çalışması yapabilirsiniz” yazan tek imzalı bir kağıt parçası ile bu katliamı yaptılar.. Durdurmakla görevli olan Bodrum Belediyesi ise izledi, bekledi ve nihayet gereğini yaptı. 22 Nisan’ da yapı tatil zaptı düzenlenmiş ama faaliyet 2 Mayıs’a kadar sürdü.
İdari para cezası ile geçiştirilemez. Parası olan kirletir zihniyeti kabul edilemez.
KIYININ DOĞAL HALE GETİRİLMESİ için gerekli girişimin başlatılmasını bekliyoruz ve takipçisiyiz. Yasal haklarımızdan da vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Peynir Çiçeği Derneği”

 

Paylaş

Bir yorum

  1. ben oraya defalarca dalış yapmış dalış hocasıyım doğal kayalıkları balıklara ve diğer canlılara yuvalık yapan doğal güzel bir bölgeydi ve mağlesef şu an moloz ve harfiyatla üstü kapatılmış temizlenmesi bilinen kepce ve benzeri makinelerle neredeyse imkansız hale getirilmiştir ve bu pislığin rüzgar ve dalgaların etkisiyle koyun içine sahiline kadar yayılmaktadır kısmende olsa tek care olabilecek çözüm vakumlu bir emici bir makina yardımıyla bir şeylerin acilen yapılmasını ümit ederim.