Anasayfa » Spor » FESTİVAL TADINDA 2.BODRUM BİSİKLET TURU BAŞLIYOR

FESTİVAL TADINDA 2.BODRUM BİSİKLET TURU BAŞLIYOR

Bu yıl BBK Bodrum Bisiklet Kulübü olarak  Bodrum’da  ikincisi düzenlenen BİSİKLET FESTİVALİ’ne Bodrum dışından 170 Bodrum içinden 60 bisikletli katılımı sağlandı..

Bodrum Bisiklet Kulübü Başkanı  EMREM YILMAZ  yaptığı açıklamada; ” Misafirlerimize Bodrum da üç gece otel konaklaması yaptırmaktayız.  Cuma ve Cumartesi günleri bisiklet turları, Pazar günü ise tekne turu olacak. Festivalin kış aylarına girdiğimiz şu günlerde Bodrum’ a  güzel bir hareketlilik  kazandıracağını düşünüyoruz.  Konaklama için seçtiğimiz otelin Bodrum’ un merkezinde olması nedeniyle, civardaki tüm dükkanlar şehir dışından gelen bisikletçilerin ilgisini çekecek  bu sayede festivalimizin  Bodrum ekonomisine  de katkısı olacak.

Bisiklet bir spor aracı olmasının yanı sıra, bir çok özelliği içinde barındıran bir ulaşım aracıdır. Egzoz, gaz salınımı yoktur, doğaya zarar vermez, kullanan kişinin sağlıklı, zinde ve fit kalmasını sağlar. Açık havada yapılan bu yolculuk, kişinin mutluluk kaynağı haline geldiği için vazgeçilmezi hatta bedeninin bir parçası olur. En büyük dileğimiz Bodrum’un bir bisiklet şehri haline gelerek  Avrupa’daki  örneklere rakip olmasıdır. Yeterli imkanlar sağlandığı, bisiklet yolları yapıldığı ve trafiğin buna göre düzenlendiği  bir Bodrum;  BBK’nın en büyük hayali ve hedefidir.
papara bahis siteleri
Hergün yeni kayıtların yapıldığı ve Bodrum’ da imrenilen bir  topluluk haline gelen BBK gençlere ve çocuklara çok önem verir.  Bu yüzden yeni sezonda turlara öğrencilerin ve velilerin katılımı için çalışmalar yapılmaktadır. Eylül ayında  ilki gerçekleştirilen Bodrum Sahilleri turunda birçok öğrenci tura dahil edilmiştir.  Gün sonunda aileler;  daha önce teknolojik cihazların başından kaldıramadıkları çocuklarının, bisiklet üzerinde renkli kelebekler gibi  uçuşmalarından ve  tur sırasında öğrendiklerini heyecanla anlatmalarından büyük memnuniyet duyduklarını iletmişlerdir.

Festivale emeği geçen ve bizi destekleyen Başta Bodrum Belediyesi olmak üzere tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz.


2. Bodrum Bisiklet Turu
4-7 Ekim Yol Haritası

4 Ekim 2018 / Perşembe
12.00 – Otel check-in başlangıç
14.00 – Otelde kurulan standa forma ve hediye paketlerinin dağıtımı. Akşam saat 19.30 a kadar devam edecektir.
20.00 – Hakan Aykan Kültür Sanat Merkezinde (Trafo) BBK üyelerine, BBT2 katılımcılarına yönelik tanışma ve brifing amaçlı kokteyl
01.00 – Otelde kurulan standta forma ve hediye paketlerinin dağıtımına devam. Akşam saat 01.30 a kadar devam edecektir.

5 Ekim 2018 / Cuma – 1. Gün Bisiklet Turu
08.45 – Otelde kurulan standta forma ve hediye paketlerinin dağıtımına devam. Saat 09.15 a kadar devam edecektir.
09.30 – Otelden ayrılış
09.45 – Bodrum Belediye Meydanında buluşma
10.00 – BBT2’in 1. Günü tur startı
17.30 – 1. Gün tur bitişi, otele dönüş (tur programına göre saatte değişiklik olabilir)

6 Ekim 2018 / Cumartesi – 2. Gün Bisiklet Turu
09.15 – Otelde kurulan standta forma ve hediye paketlerinin dağıtımına devam. Saat 09.45 e kadar devam edecektir.
10.00 – Otelden ayrılış. BBT2’in 2. Günü tur startı
17.30 – 2. Gün tur bitişi, otele dönüş (tur programına göre saatte değişiklik olabilir)
20.00 – Delfi Otel’de müzikli eğlence

7 Ekim 2018 / Pazar – 3. Gün Tekne Turu
10.00 – Otelden ayrılış. Tekne turu için bisikletsiz Kumbahçe (Eski Halikarnas Disco önü) limanına gidiyoruz.
17.00 – Tekne turu sonrası limana varış. (tur programına göre saatte değişiklik olabilir)

BBT2 katılım ücreti ödenmesi sonrası alacağınız mail de belirtilen “BBT2 Whatsapp Duyurular” grubuna katılırsanız tüm bu detaylar organizasyon süresince an ve an sizler ile paylaşılacaktır.

Programda ve saatlerinde değişiklik, eklemeler söz konusu olabilir. Bu yüzden Whatsapp grubuna katılmanız önemlidir.

1. Gün – 5 Ekim/Cuma : (Kırmızı Rota)
Bodrum-Gümbet-Bitez-Ortakent-Akyarlar-Turgutreis-Gürece-Konacık-Bodrum | 51 km.
Cuma günü Saat 09.30 Delfi Hotel’ den çıkış yapıyoruz.
Kumbahçe sahilini takip edip Barlar sokağından Bodrum Belediye Meydanı’na varıyoruz.
Bodrum’dan katılacak, otel konaklaması yapmayan arkadaşlar ile saat 09.45 de buluşuyoruz.
Kısa bir basın açıklaması, Bodrum Kaymakamı ve Belediye Başkanı konuşması, ısınma amaçlı Yoga sonrası 1. gün turumuz saat 10.00 da başlayacaktır.
Marina Sahil hattını takip ederek Myndos Kapısı ören yeri içinden geçiyoruz. Burada 20dk. toplu fotoğraf çekimi için ara veriyoruz. Gümbet semti ara sokaklarından geçerek Doria Evleri yokuşunu tırmanıyoruz.
Yokuş sonunda Bitez Belediye Cafe’ye doğru inişe geçiyor, Bitez Sahil hattını pedallıyoruz. Sahil hattı sonunda sol tarafa yönelip Sarnıç Beach Club önünden geçiyoruz.
Bitez-Aktur rampasını tırmanıp, Dilek Yokuşu inişine geçiyoruz.
Yokuşu inip anayolu takip ediyoruz. Ortakent iskele deresi köprüsünden sol yola girip Ortakent Müsgebi Belediye Cafe’ ye varıyorız (mola). Trafiğe kapalı Ortakent Yahşi sahil hattı sonunda güzel bir macera sizleri bekliyor olacak. Denize sıfır plajda sert kumda Camel Beach’e kadar bir parkur bizleri bekliyor olacak. Camel Beach sonrası 50m lik kayalık bir burnu bisikletler elimizde geçip Bağla Ilgınlar plajına varıyoruz. Bu noktada artık demir atlarımıza binip sol tarafımızda kalan Bağla Sitesini geçiyor, türkülere konu olmuş Aspat Tepesi’ne doğru pedallıyoruz.
Aspat’ı geçtikten sonra Akyarlar üzerinden öğle yemeğimizi alacağımız Hüseyin Burnu Fener’inde Fener Restoran’a varıyoruz (mola). Burada 2 saat süre zarfı içinde denize girme şansı buluyoruz. Harika bir deniz ve kumsal bizleri bekliyor.
Öğle yemeğimizi aldıktan sonra uzunca sürecek Turgutreis-Bodrum ana yolu öncesi molamızı Turgutreis İskele Belediye Cafe’ de veriyoruz.
Mola sonrası Turgutreis’ten ayrılıp; İslamhaneleri, Gürece, Yahşi, Ortakent, Konacık, Gümbet’e ilerliyoruz. Çevre yolu olması nedeniyle sağ şeridi kullanmaya özen gösterelim. Eğer ön gruptan uzaklaştıysanız emniyet şeridi daha güvenli olacaktır.
Günün son molası, Antik Tiyatro’ yu geçtikten sonra yolun sağ tarafında kalan mEAT Burger’de, lokma ikramı şeklinde sonlanacak.
Birinci gün turumuzun son anlarına yaklaşıyoruz. Çevre yolu üzerinden Yokuşbaşı’na varıp Cezaevi yolu tarafından Umurça Mahallesi’ni geçip otelimize varıyoruz.
Otelimizde biraz dinlenip, akşam yemek sonrası isteyenler meşhur Bodrum gecelerine karışabilirler. Unutmayın !!! Yarın bisiklet turu var.

1. Gün Tur Mola Noktaları :
* Bodrum Belediye Meydanı
* Myndos Kapısı (Toplu fotoğraf çekimi)
* Ortakent Müsgebi Belediye Cafe
* Akyarlar Hüseyin Burnu Feneri / Fener Restoran (Öğle Yemeği, 1 saat deniz molası)
* Turgutreis Belediye Cafe
* mEAT Burger (lokma ikramı)

2. Gün – 6 Ekim/Cumartesi : (Mavi Rota)
Bodrum-Yokuşbaşı-Kızılağaç-Çiftlik-Etrim-Çamlık-Güvercinlik/Bodrum Orman Yolu-Torba Kavşağı-Bodrum | 53km
Cumartesi günü saat 10.00 Delfi Hotel’ den çıkış yapıyoruz.
Umurça Mahallesi üzerinden Belediye Kademe yokuşunu tırmanıp Bodrum-Milas ana yoluna varıyor, sağ koldan eski Bodrum, Kızılağaç yoluna giriyoruz.
Kızılağaç Mangalcı Restoran’ı geçtikten hemen sonra çatal olan yolda benzin istasyonu yanından sağ tarafa giriyoruz. Kızılağaç köy içini geçtikten sonra denizi önümüzde görüyoruz. Bu bölge Gerenkuyu adıyla bilinmektedir. Harika bir panayır, kamp alanı ama maalesef yakın bir zaman içinde burada beton yığını şeklinde tatil köyü göreceğiz.
Sahil yolunu geçtikten hemen sonra sağ tarafta Çiftlik Belediye Cafe’ de molamızı vereceğiz. Arzu edenler burada kısa süre olmak şartıyla deniz sefası yapabilirler.
Mola sonrası istikamet Çiftlik Köyü. Köyü geçtikten sonra karşımıza çıkan döner kavşaktan sol tarafa doğru girip Bodrum’da adından çokça söz edilen Etrim yokuşunu tersten çıkacağız. Gözünüzü korkutmasın tersten olması yokuşun biraz uzun ama eğiminin düşük olduğu anlamına gelir. Sizi aşırı yormaz. Yokuş harika bir çam ormanları arasında yer almaktadır. Arısı az biraz vardır. Hızlıca olmaya gayret edelim. Yokuş sonunda Etrim Seyir Terasına varacağız. Burada kısa bir mola ve ikramlarımız olacak. Seyir terasından Bodrum’da nadir tarım yapılan Mumcular Ovasını ve bir zamanlar el halıcılığı ile dillere destan olan Etrim Köyü’nü en tepe noktadan görme şansımız olacak. Biraz dik, sert bir yokuştan inip, Etrim Köy içine girmeden, köy çeşmesi yanından Çamlık bölgesine doğru sola sapıyoruz. Sırasıyla Kaklık ve Enişdibi köylerini geçiyoruz. Sonrasında harika bir orman yolu bizi burada bekliyor.
Çamlık köyüne varınca Zıp Zıp Restoran’ da öğle yemeğimizi alacağız.
Öğle yemeği sonrası Güvercinlik-Bodrum ana yolu tarafına doğru ilerliyoruz. Ana yola inen yokuşun tepe noktasına vardığımızda sol tarafımızda bir sarnıç göreceğiz. Burada yol ikiye ayrılır.
1- Sol taraf; MTB tarzında yol (tur bisikletleri içinde uygundur) olup Güvercinlik’ten Bodrum’a gelirken kullanılan ana yola paralel, ufak tefek çıkışlı-inişli toprak zeminde Torba koyu, tüm boğazı kuşbakışı seyredebileceğiniz harika bir yoldur.
2- Sarnıç’tan sola girmeyip yokuş aşağı inerseniz, sizi uzunca bir iniş ve bir o kadarda tehlikeli yol bekleyecektir. Yokuş sonunda Güvercinlik-Bodrum ana yoluna varırsınız. Bu yolu temkinli bir sürüşle, ince lastikli, yol bisikleti olan arkadaşlarımızın kullanmasını öneririz.
1. ve 2. yolun kesişme noktası, Torba kavşağı öncesi, Bodrum girişi polis kontrol bölgesidir. Bu noktanın hemen yan tarafındaBodrum Belediyesi Hayvan Barınağı mevcuttur. Burada kısa bir mola verip, yetkililerden bilgi alacak, hayvan dostlarımız ile ilgilenecek, karınlarını doyuracağız.
Barınak ziyareti sonrası ana yola çıkıp Torba kavşağını geçiyor ve Yokuşbaşı mevkiinden Bodrum’a doğru inişe geçiyoruz.
Unutmadan…… Yokuşbaşı’ na gelince yolun sağ tarafında;
Cevat Şakir KABAĞAÇLI anıtı önünde fotoğraf çektirmeden geçmeyiniz.

Yokuşbaşı inişi, sol taraftan Cezaevi yoluna girip, Bodrum merkeze, Belediye Meydanına kadar ilerliyoruz. Belediye Meydanına vardığımızda artık BBT2’nin bisiklet turu olarak sonuna varmış oluyorsunuz. Meydanda kısa bir mola sonrası serbest zaman veriyoruz. Arzu edenler otele dönebilir veya merkezde, liman çevresinde dolaşabilirler.
Otelimizde akşam yemeği saat 20.00 da olup, yemek sonrası yine otelde müzikli eğlence bizleri bekliyor olacak…….

2. Gün Tur Mola Noktaları :
* Çiftlik Belediye Cafe (kısa süreli deniz molası)
* Etrim Seyir Terası (ikram, kısa süreli soluklanma)
* Zıp Zıp Restoran – Çamlık Köyü (Öğle Yemeği)
* Bodrum Belediyesi Torba Hayvan Barınağı

Paylaş