Anasayfa » Politika » CUMARTESİNİN BÜTÜN KANINA RAĞMEN “İNADINA BARIŞ” DEDİLER

CUMARTESİNİN BÜTÜN KANINA RAĞMEN “İNADINA BARIŞ” DEDİLER

2015-10-10 009Ankara’da barış mitinginde katliamda hayatını kaybedenler için biraraya gelen Bodrumlu barış yanlıları, Belediye Meydanı’nda “kanlı cumartesi”yi protesto ettiler.

Birçok  sivil toplum kuruluşu, siyasi parti üyeleri ve vatandaşlar, bugün saat 17.00’de Bodrum Belediye Meydanı’nda toplanarak, Ankarada’ki katliamı kınadılar. Resmi açıklamalara göre 86 barış severin bombalı katliamda hayatını kaybetmesi, kurum ve kimlik gözetmeksizin vatandaşlar tarafından yer yer sloganlarla,  saygı duruşu ve sessiz oturuşla protesto edildi. Protestoya katılanlarda öfkeden öte hüzün ve acı bir sessizlik vardı.

2015-10-10 015Türkiye Cumhuriyeti tarihinde sivil halka yönelik yaşanan en büyük katliama ilişkin, protestoya katılan CHP İlçe Başkanı Recai Seymen sorularımızı “Duygularımı nasıl ifade edeceğimi bilemiyorum. Kanlı bir cumartesi. Terörü ve terör planlayıcılarını lanetliyorum. Türkiye hızla bir kaos ortamına giriyor. Dileğimiz bu kaos ortamından en kısa zamanda çıkmamızdır” şeklinde yanıtladı.

2015-10-10 018Olaysız dağılan protestoda grup “kahrolsun faşizm” “inadına barış” “Tayyip İstifa” “katilleri biliyoruz” “katliamcılardan hesap soracağız” şeklinde sloganlar atarak ve hayatını barış için kaybedenleri alkışlarla  anarak  dağıldı.

Paylaş